dimecres, 18 de maig del 2016

ANDANA EDITORIAL




El llibre El ciutadà perfecte ha guanyat el Premi de la Crítica de l'Institut Interuniversitari de Filologia de les Universitats de València, Castelló i Alacant.

El Jurat va destacar la qualitat i l’ambició de la novel·la de Raquel Ricart i l’eficàcia a l’hora de bastir una distopia situada en el 3014 a partir de la qual l’autora planteja uns interrogants del tot pertinents i suggeridors sobre el nostre present, com ara la maternitat, l’absència d’emocions, etc. Una reflexió, al capdavall, sobre el que som i el que ens fa ésser humans.
L’autora, a parer del jurat, ha sabut ajustar l’estil als diferents moments de la història, amb continus salts temporals, i  trobar el punts de vista adients per a construir el relat. Així, alterna una narració en tercera persona que se situa en una aparent objectivitat amb la veu d’altres tres protagonistes en forma de gravació oral i d’escriptura cal·ligràfica en forma de diari personal que funcionen com a contrapunt a partir del qual anar descobrir l’altra realitat, que s’amaga sota la perfecta organització a Continent. És, doncs, una novel·la exigent, intensa i molt ben narrada, que pot connectar amb el públic juvenil, i també adult.
 

A més, el Jurat també va fer especial menció de l’acurada edició amb què es presenta la narració, amb il·lustracions i tipografies diverses que enriqueixen la lectura de l’obra. Un treball minuciós i amatent de l’editorial Andana.


1 comentari:

Unknown ha dit...

El comprarem per a la biblioteca!