dimecres, 11 de juny del 2014

Els robots d'Alcoi

En una gran extensió de terreny, al terme d’Alcoi, l’ajuntament d’aquest poble havia acordat un pacte de venta a una influent empresa americana. Aquesta tenia com a llavor fer robots que canvien a les persones als treballs diaris.

La gent es donà conter de seguida de la compra dels terrenys ja que el seu propietari,un vellet del poble,era un Home que amassà una fortuna a base de fer feina i que a l’any 1995 li tocaren cent mil·lions de pessetes. Els seus fills,ciutadans a Madrid,li estafaren i li furtaren tot el capital.

Passaren cinc anys i la fàbrica ja havia subministrat cinc robots que netejaven,obraven,etc. Aquestos cumplien en la feina a un barat cost,el de recarregar les bateries ,i que sols hi havia que pagar-los una volta.

En uns mesos els robots estaven ja en tots llocs i treballant en cuasi totes les professions,i gratuïtament. Però clar,moltes persones havien anat a l’atur,la qual cosa moltes vagues arrasaven l’alcaldia. El percentatge de persones en l’atur havia pujat dràsticament.

A les notícies del dia havia eixit que en Amèrica uns treballadors descontents de l’empresa que es contratà,una que fabrica robots, tenien la tècnica per a canviar el mode dels robots de “normal” a mode “violent”. En aquest mode els robots no ataquen persones, sinó que fan vandalismes.

Com la noticia es va emetre a CANAL 9, el canal en valencià,quasi tot el poble s’adonà del defecte del individus. Aquest consistí en acostar-los un iman per a immobilitzar-los i a continuació obrir una porteta i polsar un botó. La gent pensava que en un sol robot seria suficient per a que el alcalde els retirarà.

A la setmana següent un grup de gent es reuní per a plantejar el sabotatge al robot. Tenien l’iman ,però els faltava el valent que ho intentarà. Però al dia següent un jove es presentà com a voluntari.

La missió consistí que una nit fosca el jove agafarà un robot per darrere,li col·locarà l’iman i li sabotejarà els circuits. I així ho va fer. Però hi havia un problema,un membre de l’ajuntament va veure el succés i ho consultà a l’alcalde.

A la setmana ja no quedava ni un robot perquè el alcalde personalment els havia retirat a tots però se celebrà un juí i tancaren al jove en la presó. En uns dies ja apenes quedava cap treball sense ocupar i una empresa de Dubai comprà els terrenys de nou.

Fran Leva
1ESO